Samen het leven op orde brengen
Bij Pi-groep stellen we samen met jouw persoonlijk begeleider en zorgcoach een op maat gemaakt begeleidingsplan op. Hierbij geef je zelf richting aan het formuleren van jouw doelen. Een essentieel hulpmiddel dat we hierbij gebruiken is de Zelfredzaamheidsmatrix, waarmee we de verschillende leefgebieden in kaart brengen.
Binnen jouw zorgtraject werk je nauw samen met een zorgcoach en een persoonlijk begeleider. Samen richten we ons op het opstellen van doelen, het opstellen van een signaleringsplan en het voeren van wekelijkse gesprekken over jouw voortgang. Hierbij besteden we aandacht aan de omgang met anderen binnen of buiten jouw netwerk, zingeving, het bevorderen van een gezonde leefstijl en het invullen van vrijetijdsbesteding. We streven ernaar om jouw zelfredzaamheid op verschillende leefgebieden te vergroten.
Elke bewoner heeft op de woongroep een eigen routine. Sommigen volgen een opleiding, anderen gaan naar werk of dagbesteding. Het hebben van zinvolle dagbesteding is voor ons van groot belang, omdat dit bijdraagt aan een gezonde structuur in jouw leven. Naast jouw persoonlijke routine hechten we waarde aan gezamenlijke activiteiten, zoals gezamenlijke maaltijden, om sociale interactie te stimuleren.
Naast woonbegeleiding organiseert Pi-groep ook diverse activiteiten in de groepswoningen. Deze activiteiten zijn gericht op het bevorderen van sociale contacten, het aanleren van kookvaardigheden en bewustwording op het gebied van een gezonde leefstijl.
Pi-groep werkt binnen het begeleidingsdomein vanuit het trainingsuitgangspunt. Daarom dragen onze beschermde woongroepen expliciet de naam 'trainingshuizen'. Samen met jou trainen we de benodigde vaardigheden om stapsgewijs naar meer zelfredzaamheid toe te werken. Deze integrale aanpak is terug te zien in het trainingsconcept, dat zich richt op begeleid wonen, behandeling en participatie in de maatschappij. Deze drie aspecten zijn voortdurend met elkaar verbonden, en we stemmen ze indien nodig af of passen ze aan ten behoeve van jou als cliënt.
Homerushof in Almere Poort is een locatie waar 40 appartementen gevestigd zijn met een woonkamer, slaapkamer, keuken en badkamer. Beneden is een gezamenlijke ruimte waar met elkaar gekookt en gegeten kan worden. In de gezamenlijke ruimte worden activiteiten en trainingen gegeven, en is tevens een ontmoetingsplek voor de bewoners.
Onze begeleiding in Flevoland kan zowel ambulant als binnen een beschermde woonvorm met een WMO of WLZ beschikking. Wij bieden bij wonen WLZ GGZ profiel 1 t/m 3. Ook Gewoon Thuis (onderdeel van de WMO) is onderdeel van ons zorgpakket.
© 2024 Pi-groep