Neem contact op
Ben je geïnteresseerd in Thuisbegeleiding? Meld je dan aan via de aanmeldknop op de website, wij zullen dan binnen twee werkdagen contact met jou zoeken voor een oriënterend gesprek. Liever telefonisch contact? Dat kan ook!
Je staat er niet alleen voor
Loopt het niet lekker thuis of gaan er gevoelsmatig steeds dingen mis? Zit je niet goed in je vel? Zijn er problemen of heb je een toename aan angst, eenzaamheid of spanning? De begeleider van Pi-Groep denkt, luistert en kijkt graag met je mee!
Wij vinden het belangrijk om mensen in hun waarde te laten. Beperkingen, schaamte, terugval, moedeloosheid, het hoort er allemaal bij. Wij vinden het belangrijk dat jij daarbij zelf de regie houdt en samen met jouw begeleider bekijkt hoe jij het beste kunt werken aan jouw eigen gestelde doelen. Aan de hand van een begeleidingsplan borgen we de vooraf gemaakte afspraken, tussentijdse veranderingen en jouw doelen. Zo ontwikkel jij jezelf, blijven wij naast jou staan en ondersteunen wij jou zo goed mogelijk in jouw ontwikkelproces.
Wij bieden Thuisbegeleiding onder andere op het:
• creëren van ritme in het dagelijkse leven;
• (her)opbouwen van een sociaal netwerk;
• begeleiden in het nakomen van afspraken, administratie en huishouden;
• begeleiden op gebied van financiën, huisvesting, verslaving of werkloosheid;
• leren omgaan met een beperking en/of (psychisch) probleem.
Wanneer je vragen hebt over hoe (weer) mee te doen aan participatie? Wij werken samen met Quality Coaching en participatie aan toekomstperspectief. Samen kunnen we kijken hoe jij (weer) mee kan doen in de maatschappij. Jouw begeleidingstraject wordt vormgegeven volgens het 8-stappenmodel en de Individuele Rehabilitatie Benadering.
Ambulante begeleiding kan worden aangevraagd via de WMO vanuit de gemeente. Zij beoordelen samen met jou welke ondersteuning passend is. Begeleiding kan in verschillende zorgzwaartes geboden worden, van vinger aan de pols contact tot intensieve ondersteuning. Pi-groep Levert ook Gewoon Thuis. Dit is een intensievere vorm van zorg waarbij er 24/7 bereikbaarheid wordt geboden. Is de ondersteuning altijd nodig met 24/7 bereikbaarheid? Wij bieden ook ambulante ondersteuning vanuit de Wet Langdurige Zorg (WLZ).
Soms is begeleiding thuis niet genoeg en heb je wat extra hulp en ondersteuning nodig. Bijvoorbeeld behandeling om weer grip te krijgen op je mentale klachten. Of ondersteuning van een jobcoach, die jou kan coachen naar een betaalde (participatie) baan en/of opleiding.
Behandeling
Niemand kan immers alles alleen doen en dat hoeft ook niet! Daarom is het fijn om daar ondersteuning bij te krijgen. Binnen de Pi-groep is het mogelijk om gespecialiseerde behandeling te krijgen afgestemd op de begeleiding. Hiermee helpen we jou weerbaar te maken. We zorgen ervoor dat de problemen verminderen. Samen met de mensen om jou heen werken we naar een vooraf bepaald doel toe. Er zijn altijd mogelijkheden, zelfs als de problemen ingewikkeld zijn!
Participatie
Pi-groep werkt op het gebied van participatie samen met de jobcoaches van Quality Coaching.
Het realiseren en duurzaam behouden van een passende daginvulling, middels werk, opleiding of dagbesteding, is van groot belang om goed in je vel te zitten.
Ben jij benieuwd wat een jobcoach voor jou kan betekenen? En wil je hierin graag een vrijblijvend en kostenloos adviesgesprek? Zoek dan rechtstreeks contact met de jobcoaches van Quality Coaching of plan samen met jouw begeleider een afspraak in het jobcafé in.
Om in aanmerking te komen voor een thuisbegeleider van de Pi-Groep, heb je een beschikking nodig van de gemeente. Hiervoor kun je je melden bij het wijk/gebiedsteam in jouw woonplaats. Zij bekijken met jou welke zorg passend is.
Jongeren
Voor jongeren onder de 18 jaar kan de huisarts of een voogdij instelling hier ook iets in betekenen. Deze professionals kijken met jou welke zorg passend is. Voor jongeren tot 18 jaar vergoedt de gemeente de begeleiding en ondersteuning door Pi-Groep. Je valt dan onder de Jeugdwet en daarom kost onze zorg jou geen geld.
Volwassenen
Vanaf 18 jaar worden de trajecten vaak vergoed vanuit de WMO. Hierbij kan het zijn dat je een wettelijke verplichte eigen bijdrage moet betalen aan het CAK. Meer informatie over de wettelijk verplichte eigen bijdrage kan je vinden op www.hetcak.nl. Hierin kunnen wij jou ook informeren.
© 2024 Pi-groep