Een veilige plek om te werken aan jouw persoonlijke doelen
Locatie Emmeloord werkt binnen het begeleidingsdomein vanuit het trainingsuitgangspunt, vandaar dat onze beschermd wonen locaties ook expliciet de naam ‘trainingshuizen’ dragen. Samen met de cliënt trainen wij de gewenste vaardigheden om zo toe te werken naar zoveel mogelijk zelfredzaamheid. Het integrale karakter is terug te zien in het trainingsconcept.
We bieden individuele begeleiding aan cliënten met diverse achtergronden, variërend van gesloten jeugdzorg tot thuiswonenden. Elke persoon wordt ondersteund door een dynamische driehoek van zorgcoach, persoonlijk begeleider en gedragsdeskundige.
Belangrijk is het eigenaarschap van de cliënt over zijn begeleidingsplan, signaleringsplan en netwerk betrokkenheid. Alles is transparant te volgen via ons cliëntportaal, met 24/7 beschikbaarheid voor acute hulp. Modules voor vaardigheidstraining, zoals koken en veiligheid, worden aangeboden op individueel en groepsniveau, samen met psycho-educatieve modules en toekomstperspectiefverkenning.
In ons trainingshuis doorlopen cliënten drie keukenfasen, waarbij ze steeds zelfstandiger worden in koken, boodschappen doen en budgetbeheer. Behandeling, in samenwerking met interne of externe zorgaanbieders, is een integraal onderdeel van ons herstelgerichte model. We werken nauw samen met GGZ-Centraal voor crisispreventie en escalatie-interventies, om opname in de kliniek te voorkomen.
Beschut wonen
De doorstroomwoning is gevestigd in een woonwijk dichtbij ons trainingshuis waar 24-uurs zorg wordt geboden, het is een tussenwoning gelegen in de Sterrenbuurt. Beschut wonen is een ondersteuningsprofiel van beschermd wonen en is als tussenstap bedoeld naar zelfstandig wonen. Het is een beschutte woonomgeving met een combinatie van toezicht op vaste momenten en de begeleiding vanuit het trainingshuis om op terug te vallen indien nodig.
Op deze locatie woon je in een huis met 4 bewoners onder één dak. Er wordt van jullie verwacht gezamenlijk het huishouden vorm te geven. Je krijgt leefgeld om je eigen boodschappen van te doen. Het doel is om een context neer te zetten waarbij zelfstandig wonen wordt nagebootst. Je hebt een persoonlijk begeleider die wekelijks tijd met jou doorbrengt en aandacht heeft voor je persoonlijke ontwikkeling. Naast de persoonlijke begeleiding kan je gebruik maken van de groepsactiviteiten die plaatsvinden in het trainingshuis.
© 2024 Pi-groep